REMS-"Această metodă va fi luată în considerare la următoarea revizuire a ghidurilor de practică clinică ESCEO."

La data de 21 septembrie 2018, la ședința Comitetului consultativ științific internațional Echolight de la Florența, prof. Dr. Jean-Yves Reginster, președintele Societății Europene pentru Aspecte Clinice și Economice ale Osteoporozei, Osteoartritei și Bolilor Musculo-scheletice (ESCEO), a semnat o scrisoare în numele organizației, recomandând includerea tehnologiei REMS în ghidurile de practică clinică pentru diagnosticul și tratamentul osteoporozei.

Scrisoarea menționează faptul că ESCEO dorește să își mențină poziția printr-o publicație ce discută potențialul tehnologiei REMS pentru diagnosticul precoce al osteoporozei și pentru monitorizarea eficienței tratamentului.

“În procesul de definire a Ghidului pentru diagnosticul și tratamentul osteoporozei sunt implicate mai multe specialități medicale precum Endocrinologie, Ginecologie, Reumatologie, Geriatrie, Ortopedie și altele. Aplicăm o metodologie riguroasă bazată pe dovezi și, în același timp, promovăm adoptarea inovațiilor în practica clinică.”

blank

Echipamentul Echostation produs de firma italiană Echolight care deține patentul tehnologiei REMS

osteodensitometrie rems
blank
Consultatie reumatologica
REMS

Discuţie

“ESCEO are în vedere să emită un document de poziție care să discute potențialul Tehnologiei R.E.M.S. în perspectiva diagnosticării precoce a osteoporozei și a monitorizării tratamentelor.

Această nouă metodă va fi cu siguranță luată în considerare la următoarea revizuire a CPG ESCEO.

Obiectivul ESCEO este de a oferi practicienilor cele mai recente informații clinice și economice, permițându-le să își organizeze practica zilnică din perspectiva medicinei bazate pe dovezi, având în vedere și o percepție de cost eficientă.”

Vezi întereaga scrisoare aici aici.