Tehnologia REMS a fost oficial inclusă în Ghidurile pentru identificarea corectă și managementul fracturilor de fragilitate din Italia.

Anunțul a fost făcut de Ziua Internațională a Osteoporozei la un eveniment al Fundației Italiene pentru Cercetarea bolilor oaselor (FIRMO).

blank

Tehnologia REMS (Radiofrequency Echographic Multi Spectrometry), prima metodă de diagnostic neinvaziv al osteoporozei și de evaluare a riscului de fracturi de fragilitate, a fost oficial inclusă în Ghidurile pentru identificarea corectă și managementul fracturilor de fragilitate din Italia. 

Ghidurile “Diagnosticul, stratificarea riscului și continuitatea îngrijirii fracturilor de fragilitate” constitue cele mai avansate recomandări de bună practică clinică. Ele sunt necesare garantării unei asistențe și îngrijiri ale pacientului în concordanță cu cele mai înalte standarde de calitate fiind în același timp unice la nivel național și internațional.

Includerea tehnologiei neinvazive REMS în ghidurile italiene este un pas important către includerea în ghidurile de diagnostic europene care vor fi preluate mai apoi de toate statele din Uniunea Europeană, făcând această tehnologie inovatoare mai accesibila pacienților care au nevoie de ea.

Echipamentul Echostation produs de firma italiană Echolight care deține patentul tehnologiei REMS

osteodensitometrie rems
blank
Consultatie reumatologica
REMS

Octombrie 2021

Tehnologia REMS a fost protagonista unui simpozion desfășurat în prima zi a Congresului Național al Societății Italiene de Osteoporoză, Metabolism Mineral și Boli Scheletale (SIOMMMS – 28-30 Octombrie), societatea medicală de referință pentru probleme legate de boli scheletale și metabolice de mineralizare. Simpozionul intitulat “Noua tehnologie REMS  cu ultrasunete” moderată de Prof. Dr. Maria Luisa Brandi, Președinta Fundației Italiene pentru Cercetarea bolilor oaselor (FIRMO),  a fost o oportunitate pentru prezentarea experienței și studiilor clinice desfășurate de-alungul anilor, care certifică numeroasele avantaje ale acestei tehnologii în comparație cu cea bazată pe raze X. Au mai participat Prof. Stefano Gonnelli si Dr. Carla Caffarelli (Departmentul de Stiinte Medicale, Chirurgie sși Neuroștiințe al Universității din Siena), Dr. Giovanni Adami – reumatolog, Universitatea din Verona.

Întregul articol îl găsești aici.