Ce este procedura de microneedling?

Microneedling-ul este o procedură estetică non-invazivă folosită pentru a trata diverse probleme ale pielii. Acest tratament implică utilizarea unui dispozitiv special precum Dermapen, echipat cu mici ace fine, care efectuează multiple perforații în stratul superficial al pielii. 

Tratamentul cu Dermapen 4

Aceste micro-perforații stimulează procesul de vindecare naturală al pielii, declanșând producția de colagen și elastină.

Cum se realizează procedura de microneedling?

Prin crearea intenționată a micro-înțepăturilor cu ace fine, sterile, de unică folosință la o adâncime reglabilă, microneedling-ul acționează prin 1900 perforații pe secundă. Această procedură acționează ca un stimulent pentru piele, determinând-o să răspundă prin regenerarea celulară și producerea de noi fibre de colagen și elastină. Acest proces de vindecare stimulat ajută la îmbunătățirea texturii pielii, la diminuarea cicatricilor, la reducerea ridurilor fine și la uniformizarea nuanței tenului.

Microneedling cu Dermapen

Adâncimea penetrării acelor se reglează în funcție de tipul de piele și de afecțiunea tratată, dispozitivul Dermapen permițând efectuarea unui tratament complet personalizat pentru a adresa nevoile fiecărui pacient. În scopul unui tratament eficient pentru fiecare afecțiune în parte, se aplică un ser sau o combinație de seruri active care contribuie la vindecarea pielii într-un mod optim. 

Aceste seruri pot conține vitaminele C, E, A, grupul B, aminoacizi, antioxidanți sau microelemente, cum ar fi magneziu, crom, acid hialuronic, alfahidroxiacizi. Micro-perforațiile precis efectuate facilitează pătruderea ușoară a serurilor în profunzimea pielii și o absorbție eficientă a nutrienților. Substanțele active administrate pot acționa mai intens și rapid decât în cadrul rutinei obișnuite de skincare ce presupune aplicarea unor produse pe epiderm.

Cum se desfășoară procedura de microneedling?

Înainte de efectuarea procedurii de microneedling, pacientul trebuie să se prezinte la un consult dermatologic în vederea evaluării istoricului afecțiunii sau leziunii în cauză.  În urma consultului dermatologic, medicul pune un diagnostic și efectuează un plan de tratament personalizat care  poate cuprinde o serie de proceduri sau recomandări de produse de skincare care sunt cele mai potrivite pentru fiecare pacient în parte.

Microneedling cu Dermapen

Procedura de microneedling se împarte în trei etape, pregatirea pielii, tratamentul propriu-zis și îngrijirea post tratament, toate esențiale pentru eficiența procedurii în ansamblu.

Etapele procedurii de microneedling cu Dermapen

Etapa 1 – Pregătirea pielii pentru tratament

Ședința durează aproximativ 60 minute. Cu 30-45 de minute înainte de a începe, se aplică o cremă anestezică. Protocolul constă în aplicarea unui peeling superficial înainte de a începe procedura și a unui amestec de substanțe active personalizat în funcție de necesitățile pacientului.

Etapa 2 – Efectuarea procedurii

Urmează procedura propriu-zisă, care constă în alunecarea pe piele a dispozitivului cu ace în mod repetat.

Etapa 3 – Finalizarea tratamentului

La sfârșit se aplică, timp de 20 de minute, o mască specială cu rol de hidratare și calmare a pielii și o lampă fotodinamică care activează procesele de vindecare și regenerare. La plecare, pacientului i se aplică o cremă cicatrizantă îmbogățită cu minerale și vitamine sau cu retinol, plus o cremă cu protecție solară SPF50+.

Recomandări post-procedură

Opțional se poate aplica și un machiaj mineral, ce constă într-un fond de ten special, non-comedogenic, care nu presupune riscul unei erupții. Pacientele optează pentru această soluție pentru a masca eritemul în situația în care se întorc la serviciu sau dacă trebuie să ia parte la o activitate socială ulterior.

Microneedling cu Dermapen

După tratament, este necesar să îi acordați pielii timp să se vindece. Se evită aplicarea de machiaj timp de 24 ore și se evită expunerea la soare timp de 72 ore. Înainte și după procedură, medicul dermatolog vă va explica în detaliu etapele tratamentului și veți putea pune întrebări.

Ce rezultate obținem?

De obicei, sunt necesare 2-4 săptămâni după tratament pentru a se vedea semnele vizibile ale regenerării pielii, procesul continuând să evolueze pe parcursul următoarelor 3 luni, asigurând o îmbunătăţire treptată.

Microneedling cu Dermapen

Deşi o singură şedinţă poate oferi un rezultat vizibil, pentru a obține rezultatul optim este recomandată o serie de 3-4 tratamente la interval de 6-8 săptămâni. Rezultatele sunt permanente, nu e necesară repetarea tratamentului.