Clinica OSTEODENSYS

Prima clinică din România care folosește noua tehnologie neinvazivă REMS

pentru diagnosticul osteoporozei și al osteopeniei.

Tehnologia REMS

“Osteoporoza este cea mai frecventă boală metabolică osoasă, o importantă problemă de sănătate publică, implicând costuri importante în special pentru managementul complicațiilor: fracturile osteoporotice. Acestea cresc morbiditatea şi mortalitatea generală și scad calitatea vieţii pacienţilor.

Osteoporoza este subdiagnosticată şi subtratată. Sunt necesare metode noi de evaluare a rezistenței osoase și de estimare a riscului de fractură. REMS reprezintă o abordare noua, originală, fîră iradiere pentru diagnosticul osteoporozei și predicția riscului fracturar prin măsurarea directă a densității minerale osoase la nivel lombar și femural.Dr. Violeta Bojincă, medic primar reumatologie, Spitalul Clinic Sfânta Maria București.

Osteodensys este prima clinică din România care folosește noua tehnologie neinvazivă REMS pentru diagnosticul osteoporozei și osteopeniei. Este o tehnologie de ultima ora, unică în lume, complet neinvazivă, similara ecografiei, cu certificare CE (aprobare de utilizare în UE) si FDA (aprobare de utilizare pe piața americană), de la instituțiile cu cele mai înalte și stricte standarde iîn domeniu echipamentelor medicale din lume” – Dr. Gabriel Ghițescu, MD, PhD, Director Medical Osteodensys.

Examinarea REMS pentru determinarea densității și fragilității osoase efectuată în clinica OSTEODENSYS se face cu echipamentul Echostation produs de firma italiană Echolight care deține patentul tehnologiei REMS. Acesta este un echipament unic în lume, complet neinvaziv, rapid și automat cu o sensibilitate în estimarea densității osoase de 5 ori mai mare decât DEXA.

De asemenea, Comisia de Experți a Societății Europene de Osteoporoză (ESCEO) a publicat în septembrie 2019 în revista de specialitate “Aging Clinical and Experimental Research” articolul de consens în ceea ce privește avantajele tehnologiei REMS pentru diagnosticul osteoporozei și estimarea riscului de fractură.

Concluzia experților este că: “Evidențele științifice disponibile descriu densitatea osoasă măsurată cu REMS ca un parametru de diagnostic de acuratețe și predictor al riscului de apariție a fracturii osoase. Mai mult, REMS a arătat potențial aditional în estimarea fragilității scheletale, bazată pe Scorul de Fragilitate, independent de densitatea osoasă.” 

blank

Galerie Foto

Clinica Osteodensys
Sună acum
Vreau programare