Clinica OSTEODENSYS

Prima clinică din România care folosește noua tehnologie neinvazivă REMS

pentru diagnosticul osteoporozei și al osteopeniei.

Tehnologia REMS

Examinarea REMS pentru determinarea densității și fragilității osoase efectuat în clinica OSTEODENSYS se face cu echipamentul Echostation produs de firma italiană Echolight care deține patentul tehnologiei REMS. Acesta este un echipament unic în lume, complet neinvaziv, rapid și automat cu o sensibilitate în estimarea densității osoase de 5 ori mai mare decât DEXA.

Noua tehnologie REMS (Radiofrequency Echografic Multi Spectometry) utilizează un fascicul de radiofrecvență din spectrul ultrasunetelor pentru analiza densității dar și a calității osoase (arhitectura osoasă). Este o tehnologie de ultimă oră, unică în lume, complet neinvazivă (similară ecografiei) și care are certificare CE (aprobare de utilizare în UE) și FDA (aprobare de utilizare pe piața americană), de la instituțiile cu cele mai înalte și stricte standarde în domeniu echipamentelor medicale din lume.

 De asemenea, Comisia de Experți a Societății Europene de Osteoporoză (ESCEO) a publicat în septembrie 2019 în revista de specialitate “Aging Clinical and Experimental Research” articolul de consens în ceea ce privește avantajele tehnologiei REMS pentru diagnosticul osteoporozei și estimarea riscului de fractură. Concluzia experților este că: “Evidențele științifice disponibile descriu densitatea osoasă măsurată cu REMS ca un parametru de diagnostic de acuratețe și predictor al riscului de apariție a fracturii osoase. Mai mult, REMS a arătat potențial aditional în estimarea fragilității scheletale, bazată pe Scorul de Fragilitate, independent de densitatea osoasă.” 

blank

Galerie Foto

Clinica Osteodensys
Sună acum
Vreau programare