Loading...

Clinica OSTEODENSYS

Prima clinica din Romania care foloseste noua tehnologie neinvaziva REMS

pentru diagnosticul osteoporozei si osteopeniei.

Tehnologia REMS

Noua tehnologie REMS (Radiofrequency Echografic Multi Spectometry) utilizeaza un fascicul de radiofrecventa din spectrul ultrasunetelor pentru analiza densitatii dar si a calitatii osoase (arhitectura osoasa). Este o tehnologie de ultima ora, unica in lume, complet neinvaziva (similara ecografiei) si care are certificare CE (aprobare de utilizare in UE) si FDA (aprobare de utilizare pe piata americana), de la institutiile cu cele mai inalte si stricte standarde in domeniu echipamentelor medicale din lume.

 De asemenea, Comisia de experti a Societatii Europene de Osteoporoza (ESCEO) a publicat in septembrie 2019 in revista de specialitate “Aging Clinical and Experimental Research” articolul de consens in ceea ce priveste avantajele tehnologiei REMS pentru diagnosticul osteoporozei si estimarea riscului de fractura. Concluzia expertilor este ca: “Evidentele stiintifice disponibile descriu densitatea osoasa masurata cu REMS ca un parametru de diagnostic de acuratete si predictor al riscului de aparitie a fracturii osoase. Mai mult, REMS a aratat potential additional in estimarea fragilitatii scheletale, bazata pe Scorul de Fragilitate, independent de densitatea osoasa.” 

Testul REMS pentru determinarea densitatii si fragilitatii osoase efectuat in clinica OSTEODENSYS se face cu echipamentul Echostation produs de firma italiana Echolight care detine patentul tehnologiei REMS. Acesta este un echipament unic in lume, complet neinvaziv, rapid si automat cu o sensibilitate in estimarea densitatii osoase de 5 ori mai mare decat DEXA.

Galerie Foto

Clinica Osteodensys