Intrebari frecvente Exciplex

1. Ce este dispozitivul excimer exciplex®?

Exciplex® este o lampă excimer care emite lumină monocromatică la 308 nm.

Această lungime de undă de 308 nm este cunoscută a fi foarte eficientă și cea mai bună pentru a trata bolile autoimune ale pielii cu efecte secundare foarte limitate.

2. Cum funcționează exciplex® în comparație cu laserele excimer?

Lampa excimer exciplex® are aceeași eficiență ca un laser excimer, dar tratamentul este mult mai puțin costisitor, deoarece nu are nevoie de consumabile.

Exciplex® permite ședințe rapide de tratament datorită dimensiunii mari a spotului față de un laser, iar densitatea puterii sale emite shot-uri de 100 mJ/s.

3. Pacienții pot folosi acest dispozitiv acasă?

Nu, exciplex® este folosit doar în cadrul unei clinici, fiind utilizat exclusiv de către medici dermatologi calificați.

4. Exciplex® poate fi utilizat pe toate fototipurile de piele și pe orice parte a corpului?

Exciplex® este potrivit pentru toate fototipurile de piele și poate fi utilizat în majoritatea părților corpului (cu excepția zonei mucoase).

5. Este acest tratament potrivit pentru copii?

Studiile clinice au demonstrat siguranța utilizării lămpilor monocromatice excimer precum exciplex® în tratamentul copiilor cu vârsta peste 10 ani.

6. Exciplex® poate fi combinat cu alte tratamente?

Mulți medici dermatologi din întreaga lume au combinat cu succes exciplex® cu tratamente topice. Rezultatele sunt uneori mai bune.

7. Există recidive în urma tratamentelor cu exciplex®?

Exciplex® vindecă simptomele bolii, prin urmare pot apărea recidive. Este cazul tuturor tratamentelor disponibile pe piata.

8. Care sunt efectele secundare ale tratamentului cu exciplex®?

Tratamentul cu exciplex® are efecte secundare limitate. Eritemul și hiperpigmentarea pot apărea și pot dura câteva săptămâni.

9. Care sunt contraindicațiile tratamentului cu exciplex®?

Contraindicațiile tratamentului cu exciplex® sunt: dermatoze cutanate cu fenomen Kobner, Lupus eritematos, stimulatoare cardiace, hiper-fotosensibilitate, melanom și cancere de piele non-melanom, medicamente cu efect secundar fotosensibilizant, radioterapie, sarcina (nu există studii disponibile), copii sub 10 ani (sunt disponibil doar un număr limitat de studii pentru această categorie), boli care sunt contagioase prin contact.

10. Se poate efectua tratamentul cu exciplex® și vara?

Da, tratamentul cu exciplex® se poate efectua în orice anotimp, inclusiv vara.

11. Care este prețul unei ședințe de tratament cu exciplex®?

Prețul standard al unei ședințe cu exciplex® este 110 lei, cuprinzând 3 shoturi de 25 cm2. Daca tratamentul se administreaza pe o zona mai extinsa, se adauga 10 lei / fiecare shot aplicat. Pretul exact al sedintei se comunica la receptie dupa consultul dermatologic in functie de numarul de shoturi stabilit de medic.

Ex: Pretul pentru o sedinta de 10 shoturi = 110 lei (3 shoturi standard)  + 70 lei (7 shoturi * 10 lei) = 180 lei / ședință

12. Cum se dimensioneaza zona care va fi tratata?

In cadrul consultului initial, medicul dermatolog masoara zona care va zi tratata folosind o figura de 5 cm x 5 cm, pentru a determina cate shoturi vor fi aplicate.

13. Cat dureaza tratamentul cu exciplex®?

Se efectuează 2 ședinte pe saptamana, iar in medie, tratamentul total cuprinde 20 ședințe ceea ce inseamna o durata de aproximatix 2 luni jumate.

De retinut faptul ca durata tratamentului poate varia in functie de anumiti factori care difera de la pacient la pacient, iar medicul dermatolog va face aceste estimari pentru fiecare caz in parte dupa o evaluare in cabinet.

14. Cat dureaza o sedinta cu exciplex®?

O sedinta stadard in care se aplica 3 shoturi dureaza aproximatix 5 minute. Durata sedintei variaza in functie de cat de extinsa este zona si cate shoturi se administreaza.

Sună acum
Vreau programare