Osteodensitometrie cu tehnologia rems

Osteoporoza este definită ca o boala scheletală sistemică ce se caracterizează prin densitate osoasă mică și deteriorare a microarhitecturii țesutului osos. O altă caracteristică este  creșterea consecutivă a fragilității osoase și a riscului de fractură.

despre-tehnologia-rems

Examinarea REMS pentru determinarea densității și fragilității osoase efectuat în clinica OSTEODENSYS se face cu echipamentul Echostation produs de firma italiana Echolight. Aceasta deține patentul tehnologiei REMS și este un echipament unic în lume:

  • complet neinvaziv;
  • cu o sensibilitate în estimarea densității osoase de 5 ori mai mare decât DEXA.
  • rapid;
  • automat;
  • evaluare vertebre și șolduri.

Noua tehnologie REMS (Radiofrequency Echografic Multi Spectometry) utilizează un fascicul de radiofrecvență din spectrul ultrasunetelor pentru analiza densității dar și a calității osoase (arhitectura osoasă). Este o tehnologie de ultimă oră, unică în lume, complet neinvazivă (similară ecografiei) și care are certificare CE (aprobare de utilizare în UE) și FDA (aprobare de utilizare pe piața americană), de la instituțiile cu cele mai înalte și stricte standarde în domeniu echipamentelor medicale din lume.

Tehnologia REMS oferă doi parametrii numerici noi: scorul osos (SO), care se corelează în mod direct cu măsurătorile DMO (în g/cm²) și în consecință, cu evaluările diagnostice DXA (DMO; Scorul T; Scorul Z), și SF, care oferă o estimare independentă a fragilității oaselor și a riscului de fractură.

Raportul medical conține toți parametrii pentru diagnosticarea osteoporozei (DMO, SF, Scor T/Z, FRAX, Index masă corporală), fiecare pacient putând fi examinat și diagnosticat în mai puțin de 5 minute, asigurând respectarea protocolului diagnostic în condițiile constrângerilor de timp obișnuite în activitatea clinică.

Datorită nivelurilor sale de precizie, combinate cu absența completă a radiațiilor ionizante și ușurința de utilizare, această metodă este folosită în mod eficient pentru diagnosticarea bolii osteoporotice într-un stadiu precoce. De asemenea este utilizată și pentru monitorizarea evoluției DMO și a fragilității osoase. 

Sună acum
Vreau programare