Excimerul dermatologic exciplex®

Tratamentult cu exciplex

Tratamentul cu lumină monocromatica de 308 nm pentru piele

Exciplex® este un excimer UV care produce lumină monocromatică foarte intensă la 308 nm. Această lungime de undă de 308 nm este cunoscută ca fiind foarte eficientă pentru tratarea bolilor autoimune ale pielii. De aceea, este prima opțiune de tratament în ghidurile de specialitate pentru afecțiuni cum ar fi psoriazisul, dermatita atopică, alopecia aerata sau vitiligo, în condiții foarte bune de siguranță.

Exciplex® oferă o putere maximă într-o zonă precisă. Dimensiunea scalabilă a spotului de 5 cm x 5 cm permite controlul precis al zonei de tratament, iar lumina UVB din fereastra de ieșire este livrată foarte omogen.
Tratamentul constă în administrarea de doze UVB pe pielea pacientului cu impulsuri succesive care durează doar câteva secunde în 2-3 ședințe/săptămână.
Această tehnologie a fost dezvoltată de compania Clarteis din Franța, este în curs de brevetare, a fost aprobată de FDA în SUA, are marcajul CE și certificarea ISO 13485 în Europa.

Beneficiile Exciplex®

Exciplex® este un dispozitiv portabil inovator care emite lumină de excimer monocromatică (MEL) la 308 nm, cea mai eficientă lungime de undă pentru tratarea bolilor autoimune ale pielii. Cu o eficiență clinică demonstrată, dermatologii din întreaga lume au recunoscut beneficiile fototerapiei Exciplex® pentru practica și pacienții lor.                                                                              

Exciplex® face posibil ca medicii să ofere pacienților cele mai bune tratamente pentru diferite probleme persistente ale pielii și boli autoimune cu manifestări asupra pielii cu care se confruntă.

Sistemul de fototerapie Exciplex® oferă rezultate clinice excelente și vizibile, neafectând pielea din jurul zonei tratate. Nu există ablație, incizie sau laser folosit pentru a trata bolile autoimune, așa că tratamentele sunt complet nedureroase.

  • Tratament pentru formele rezistente ale bolilor autoimune de piele

Atunci când este combinată cu alte tratamente existente, lumina monocromatică foarte intensă la 308 nm emisă de Exciplex® este mai eficientă. În cazul formelor rezistente de vitiligo, pentru un tratament optim, este necesară o energie localizată foarte mare. Prin urmare, Exciplex® este cel mai bun pentru un astfel de tratament, deoarece furnizează 100 mj/cm2 pe secundă.

  • Tratament rapid și confortabil

În timp ce alte tratamente necesită creme anestezice înainte ca medicul să le poată efectua, sistemul de fototerapie Exciplex®, nu. Lumina UVB emisă de Exciplex® este complet nedureroasă, nefiind nevoie de aplicarea cremelor anesteziante pe zonele de tratat. Tratamentul constă în administrarea dozelor de lumină monocromatică timp de câteva minute pe ședință.

  • Tratament verstil pentru diverse afecțiuni autoimune ale pielii

Exciplex® este eficient în tratarea celor mai rezistente forme ale bolilor autoimune de piele. Printre acestea se numără: vitiligo, psoriazis, alopecia areata, mycosis fungoides și dermatita atopică.

  • Adaptare la nevoile individuale ale pielii

Pielea fiecărui pacient este unică, de aceea fiecare tratament trebuie adaptat la nevoile diferite ale acesteia. În tratamentul cu Exciplex®, cantitatea de energie utilizată pentru diferite boli autoimune ale pielii diferă de la tipul de piele și severitatea leziunilor. Exciplex® permite reglarea energiei emise în așa fel încât medicul dermatolog să poată controla în permanență puterea dozelor de lumină monocromatică administrată. Panoul de control este ușor de utilizat și permite medicului să ajusteze setările în timpul tratamentului. Indiferent de tipul sau culoarea pielii pacientului, Exciplex® se poate adapta nevoilor individuale ale acestuia.

Caracteristicile Exciplex®

Programul MED
Funcția Exciplex® încorporată pentru doza maximă programabilă pentru eritem (MED) ajută medicii să determine rapid și ușor doza MED de UVB potrivită pentru fiecare pacient.
Tratamentele pentru bolile autoimune ale pielii necesită energie precisă. Doza corectă de lumină UVB asigură tratamente potrivite pentru problemele pielii fiecărui pacient.

Ergonomic și ușor de utilizat
Exciplex® are un design ergonomic modern cu un mâner confortabil. Este mic, ușor (cântărește doar 2 kg) și este ușor de manevrat. Ecranul tactil color are un aspect simplu și ușor de înțeles, astfel încât medicii să se poată concentra pe tratarea pacienților fără să acorde atenție suplimentară comenzilor.

Dimensunea spot-ului ajustabilă
Eximerul Exciplex® are o dimensiune mare a ferestrei de 5 x 5 cm (25 cm2), care poate fi folosită pentru a trata zone mai mari ale corpului. De asemenea, vine cu măști de silicon care se aplică pe fereastră pentru a permite modificarea dimensiunii spotului în scopul unui tratament cât mai precis. Dimensiunea spotului poate varia de la 1 cm2 până la 25 cm2.

Tratamentult cu exciplex
Sună acum
Vreau programare